Dutch Courage over design met David Heldt en Arnout Visser

Op donderdag 21 september, tijdens het London Design Festival, is er weer een nieuwe De Ruyter. De veertiende avond in onze reeks ‘Dutch courage’ waarin we in samenwerking met Spaces een spreker aan het woord laten om over hun ervaringen in Londen te vertellen.De Ruyter Form vs Functionality in DesignDeze avond staat in het teken van design, over de spanning tussen vorm en functionaliteit met uitgever en curator David Heldt en designer en form-finder Arnout Visser.

Connecting the Dots magazineDavid Heldt is de curator van de Enlightened Design II tentoonstelling tijdens het London Design Festival en uitgever van Connecting The Dots magazine. The Dots geeft Nederlandse designers en de Nederlandse design cultuur een internationaal podium tijdens grote design events en fairs. David studeerde Architectural Design op ArtEZ Institute of the Arts in Enschede Design Futures op Goldsmiths University of London.

 

 

 

Arnout Visser is een designer die veel verschillende disciplines samenbrengt, van producten tot meubels en interieur- tot grafisch ontwerp en gebruikmakend van een hele brede variatie aan materialen zoals glas, keramiek, plastics metaal en zelfs water.

Arnout Visser overviewZijn werk is vaak geïnspireerd door mechanische- of natuurwetten, zoals de Wet van Archimedes, en volgt in de traditie van uitvinders en wetenschappers als Kepler, Newton, Huygens en Van Leeuwenhoek. Arnout studeerde 3D Design aan de ArtEZ school of Arts in Arnhem en haalde zijn Masters aan de Domus Academy in Milan.

 

De locatie is deze keer uiteraard weer Spaces Oxford Street, de co-working space van Nederlandse bodem. De bar gaat open om 18:00, de spreker begint om 19:00 en we eindigen om 20:30. Daarna zitten we ergens om de hoek in de pub.

De presentatie is in het Engels dus neem gerust mensen die geen Nederlands spreken mee.

Toegang is gratis maar voor dit evenement is wel een RSVP noodzakelijk dus laat even via Eventbrite weten of je denkt te komen.

Spaces Oxford Street
Mappin House
4 Winsley Street
London W1W 8HF