Crossing Boundaries – over grenzen en hoe die veranderen of verdwijnen op het grensvlak van bouwkunde en architectuur

De Ruyter - Crossing Boundaries

Voor dit De Ruyter event op woensdag 3 juli, tijdens London Festival of Architecture, hebben we een panel met drie gasten, architecten Edward Marchand en Sabine Hogenhout, bouwkundig ingenieur Luca Frasca en onze eigen Daphne Thissen.

Deze paneldiscussie gaat over grenzen en hoe die veranderen of verdwijnen op het grensvlak van bouwkunde en architectuur.

Het event begint met een presentatie door architect Edward Marchand (die wel eens eerder spreker bij ons is geweest), gevolgd door een paneldiscussie met architecten en een bouwkundig ingenieur geleid door Daphne Thissen van het De Ruyter Netwerk en Thissen Consulting. De kern van de discussie zal gaan om de nieuwe manieren waarop architecten en ingenieurs samenwerken in grote bouwprojecten.

Panelists Luca, Sabine and Edward

Edward Marchand
Edward is Associate Director bij Bennetts Associates. Hij studeerde in Belgie, Nederland en Frankrijk. Hij is opgeleid als bouwkundig ingenieur en architect met design skills rond multidisciplinair werken. Ed heeft bij Bennetts Associates aan een aantal boeiende projecten gewerkt waarin hij design ideeën en concepten binnen project- en pitchteams het uitgewerkt. Hij heeft onder meer aan duurzame hoofdkantoor van Hampshire County Council en de bovengrondse stations van Crossrail in west Londen. Hij was de projectarchitect voor de herbestemming van de Midland Goods Shed en de Handyside Canopies in King’s Cross en betrokken bij het ontwerp van publieke ruimte van het hoofdkantoor van the Guardian. Hij is nu hoofdontwerper van de nieuwe sporthal op het King’s Cross terrein.

Sabine Hogenhout
Sabine is een Associate bij Hutchinson & Partners. Ze heeft gewerkt bij een reeks bekroonde architectenbureau’s in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en China op het gebied van huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs, cultuur en de commerciële sector en in het ontwerp van publieke ruimte en ruimtelijke ordening. Sabine heeft gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven waar ze in 2006 haar masters in architectuur haalde. In 2009 verhuisde ze naar Londen om zich te specialiseren bij het UCL Institute for Environmental Design and Engineering (The Bartlett).

Luca Frasca
Luca is een Senior Associate structural engineer bij Alan Baxter Ltd. met een brede achtergrond in renovatie en nieuwbouw. Luca werkt op dit moment aan de herontwikkeling van de Whitechapel Bell Foundry, bestaande uit de restauratie van een aantal monumentale gebouwen en een nieuwe uitbouw. In Swindon is hij verantwoordelijk voor de restauratie van de monumentale Victorian Carriage Works. Eerdere projecten waren ondermeer de renovatie van een Victoriaanse school in Noord Londen en de herbestemming van een monumentaal gebouw in de City.

Daphne Thissen
Daphne is gespecialiseerd in het verbeteren van relaties tussen klanten en bedrijven. Thissen Consultaning richt zich op netwerken en klantrelatie workshops, één-op-één klant reviews, pitch interviews en werkt met CEOs van architectuur, ingenieurs en bouw industrie waaronder BuroHappold, Gensler, Perfect Circle en Sir Robert McAlpine.

Let op, dit event is niet op onze gebruikelijke locatie maar bij Spaces Farringdon vanwege London Festival of Architecture!

Toegang is gratis maar voor dit evenement is wel een RSVP noodzakelijk dus laat even via Eventbrite weten of je denkt te komen.

Spaces Farringdon
77 Farringdon Road
London, EC1M 3JU