Dutch courage – vrouwen in de reclame

Op woensdag 22 maart is er weer een nieuwe De Ruyter. De tiende avond in onze reeks ‘Dutch courage’ waarin we in samenwerking met Spaces een spreker aan het woord laten om over hun ervaringen in Londen te vertellen.

Deze keer is de avond een fringe event van European Advertising Week 2017 en heeft als thema vrouwen in de reclamewereld.

Women in Advertising - Madelien Scholten - Helena Heras Delgado

Vrouwen zijn verantwoordelijk voor ruim 80% van alle consumentenaankopen. Bij de aanschaf van een huis, vakantie, gezondheidszorg of medicijnen spelen vrouwen een doorslaggevende rol in de meerderheid van alle aankoopbeslissingen. Zelfs de helft van alle producten die speciaal richting mannen worden geadverteerd worden uiteindelijk aangeschaft door vrouwen.

Als vrouwen zo’n grote rol spelen in deze aankoopbeslissingen, waarom is de meerderheid van de mensen die in reclame werken dan geen vrouw? En als dat wel zo zou zijn, zou dat het einde betekenen voor seksistische reclame?

Onze sprekers zijn Art Director Madelien Scholten en Copywriter Helena Heras Delgado van reclamebureau Publicis London. Met een indrukwekkende lijst van reclamebureau’s en merken op hun CV zullen we de obstakels (en hopelijk oplossingen) voor vrouwen in de reclame bespreken.

Madelien Scholten en Helena Heras Delgado zijn een creative duo sinds 2014. Na onder andere gewerkt te hebben voor WE ARE PI, Ogilvy & Mather Advertising, BBH, Mother en Creature werken ze nu voor Publicis London.

De locatie is deze keer uiteraard weer Spaces Oxford Street, de co-working space van Nederlandse bodem. De bar gaat open om 18:00, de spreker begint om 19:00 en we eindigen om 20:30. Daarna zitten we ergens om de hoek in de pub.

De presentatie is in het Engels dus neem gerust mensen die geen Nederlands spreken mee.

Toegang is gratis maar voor dit evenement is wel een RSVP noodzakelijk dus laat even via Eventbrite weten of je denkt te komen.

Spaces Oxford Street
Mappin House
4 Winsley Street
London W1W 8HF

Hopelijk tot dan!

Erwin de Boer
en
Lennard van Otterloo