De Ruyter over fashion: Not on my channel! — the New Luxury

De Ruyter on fashio: Not on my channel!
Op donderdag 15 februari is er weer een nieuwe De Ruyter in onze reeks ‘Dutch courage’ waarin we in samenwerking met Spaces een spreker aan het woord laten om over hun werk te vertellen.

Deze avond, tijdens London Fashion Week, staat uiteraard in het teken van fashion met Erika Loch en Ken Pratt die gezamenlijke een overzicht geven van de huidige forse veranderingen in de luxury fashion.

Kijkend naar de op het eerste gezicht op zichzelf staande veranderingen die zich de laatste tien jaar hebben voorgedaan —alles van digitale cultuur en geopolitieke factoren tot productinnovatie en consumentenvoorkeuren— onderzoeken zij het contrast tussen historisch gangbare kijk op fashion en hoe er binnen de luxury fashion industrie zelf over gedacht wordt. In het bijzonder zullen ze bespreken wat de de gevolgen van de razendsnelle revolutie in luxury fashion zijn voor de mensen die in de industrie werken — of er willen werken.

Erika Loch is een multichannel consultant en start-up champion die gewerkt heeft voor brands van Ports 1961, Pringle of Scotland en Fred Perry tot Jimmy Choo, Harvey Nichols en Titan Black. Met een achtergrond in communications combineert Erika business, brand vision en (con)textuele ervaring. Erika geeft nu leiding aan PROJECTile waar ze met kleine luxury brands werkt aan business development en creatieve aanpak in boutique PR.

Ken Pratt is een publicist met een achtergrond in marketing en creative direction in een reeks van sectoren waaronder fashion, travel, cultuur en luxury brands. Hij was ruim zes jaar Adjunct Curator bij MAMA in Rotterdam en drie jaar curator van NL – The Dutch Cultural Pop-Up Space, de innovatieve pop-up exhibitie ruimte in London van de Nederlandse ambassade. Daarnaast was hij curator voor de officiele Nederlandse en Vlaamse inzendingen voor de International Showcase van het London Festival of Architecture.

De locatie is deze keer uiteraard weer Spaces Oxford Street, de co-working space van Nederlandse bodem. De bar gaat open om 18:00, de sprekers beginnen om 19:00 en we eindigen om 20:30. Daarna zitten we ergens om de hoek in de pub.

De presentatie is in het Engels dus neem gerust mensen die geen Nederlands spreken mee.

Toegang is gratis maar voor dit evenement is wel een RSVP noodzakelijk dus laat even via Eventbrite weten of je denkt te komen.

Spaces Oxford Street
Mappin House
4 Winsley Street
London W1W 8HF

Hopelijk tot dan!

Erwin de Boer
en
Lennard van Otterloo