Dutch Courage met designer Ineke Hans

Op woensdag 22 februari is er weer een nieuwe De Ruyter. De negende avond in onze reeks ‘Dutch courage’ waarin we in samenwerking met Spaces een spreker aan het woord laten om over hun ervaringen in Londen te vertellen.

Het thema van de avond is design en de spreker is deze keer Ineke Hans, een van Nederlands meest toonaangevende ontwerpers!

Ineke Hans
Ineke’s presentatie zal gaan over de wisselwerking tussen design en de samenleving. Veranderingen in de samenleving vereisen nieuwe vormgeving, nieuwe inrichting en nieuw denken. Zo begint het kantoorinterieur meer op een huiskamer te lijken terwijl mensen steeds meer thuiswerken en de grenzen vervagen. Tegelijkertijd betekenen urbanisatie, kleinere huizen en kleinere huishoudens een ander gebruik van ruimte, meubels en gebruiksvoorwerpen. Hoe speelt een designer in op dit soort veranderingen? Welke trends kunnen we in de toekomst nog verwachten die een impact gaan hebben op onze directe omgeving?
Ineke Hans: Chops
Ineke studeerde 3D Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en behaalde een master in Furniture Design op the Royal College of Art in London. Inmiddels runt ze een studio in Arnhem en in Londen nadat ze in 2015 zelf weer terug naar Londen verhuisde. Ze ontwerpt voor toonaangevende internationale bedrijven als Cappelini, Magis, Arco, Ahrend en Iittala, werkte o.a. aan het interieur van het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht en maakte in 2016 een popup tentoonstelling in de Furniture Galleries van het Victoria & Albert Museum.

Ineke Hans @ V&A

De locatie is deze keer uiteraard weer Spaces Oxford Street, de co-working space van Nederlandse bodem. De deuren gaan open om 18:30 en we eindigen om 20:30. Daarna zitten we ergens om de hoek in de pub.

De presentatie is in het Engels dus neem gerust mensen die geen Nederlands spreken mee.

Toegang is gratis maar voor dit evenement is wel een RSVP noodzakelijk dus laat even via Eventbrite weten of je denkt te komen.

Spaces Oxford Street
Mappin House
4 Winsley Street
London W1W 8HF

Hopelijk tot dan!

Erwin de Boer
en
Lennard van Otterloo


Dutch Courage dry ginLogo Zuidam Distillers
Ook deze keer weer veel dank aan onze sponsors Zuidam Distillers voor hun Dutch Courage dry gin!